Хроніки Чемпіонату Європи з ракетомодельного спорту 2015. Частина 2.

На цьогорічному Чемпіонаті Європи з ракетомодельного спорту було продемонстровано кілька інноваційних проектів. Їх високо оцінили члени міжнародного журі та судді Міжнародної Авіаційої Федерації.

Головним помічником суддів та однією з основних інновацій Чемпіонату стала онлайн система підрахунку балів та управління документацією Cup Navigator. Система була розроблена спеціалістами Noosphere. Особливості Cup Navigator полягають в тому, що він дозволяє керувати всією базовою інформацією про команду, забезпечує доступ до результатів кожного спортсмена окремо за усю історію його участі в кубках і чемпіонатах і, що особливо ціно, дає змогу спостерігати за результатами змагань у режимі реального часу, що виключає помилки та несправедливе суддівство.

Вперше система повноцінно запрацювала на Чемпіонаті України 2015, у червні. Cup Navigator довів свою ефективність на національному рівні, значно спростивши життя секретаріату всеукраїнських змагань. Тоді швидко були оброблені заявки більше ніж півсотні учасників. Протягом двох діб миттєво готувалтсь протоколи, а за результатами в режимі онлайн спостерігали всі охочі з екранів своїх гаджетів просто неба.

Після кількатижневого доопрацювання Cup Navigator був вже повністю готовим для роботи на ЄвроЧемпіонаті і блискуче впорався із значно більшою кількістю інформації. Нагадаємо, перша презентація системи відбулася у штаб-квартирі Міжнародної Авіаційної Федерації, в Лозанні, наприкінці грудня 2014 року. Експерти FAI дали їй високу оцінку і чекають, що у перспективі подібні онлайн сервіси будуть розроблені для інших авіаційних видів спорту.