Чемпіонат світу 2023 з ракетомодельного спорту перетне Атлантику

8 травня відбулося щорічне Пленарне засідання авіамодельного комісії Міжнародної авіаційної федерації (FAI), де було розглянуто заявки від країн на право приймати чемпіонат світу 2023 року. Цього разу, бажання організовувати змагання найвищого рівня в ракетомодельному спорту виявило три країни: Сербія, Болгарія та США. Але до голосування дійшли тільки Сербія та США.

Маже постійно змагання найвищого рівня з ракетомодельного спорту проходять в країнах Європи і дуже рідко виходять за її межі. Останній чемпіонат світу перетинав океан в далекому 1992 році, коли змагання проходили в штаті Флорида, США. Варто зазначити, що якраз тоді дебютувала збірна України.

За результатами голосування на Пленарному засіданні перемогу отримали Сполучені Штати Америки, а голоси розподілились наступним чином:

18 голосів – США
10 голосів – Сербія
4 голоси – не проголосували

Змагання планують проводити з 1 по 8 липня в штаті Техас, неподалік міста Остін. Дати змагань спеціально підібрані так, щоб потрапляли на День незалежності США і учасники змогли відчути весь святковий дух американців.

Організовувати змагання буде Національна асоціація ракетобудування разом з Академією модельного повітроплавання при підтримці Firefly Aerospace та Асоціації Ноосфера.

Вітаємо наших американських друзів, що вибороли право приймати чемпіонат світу 2023 року. Бажаємо їм успішно організувати та провести змагання на найвищому рівні!