Виготовлення сучасної гальмівної стрічки для моделей класу S6A

Клас моделей S6А це моделі на тривалість польоту із стрічкою та двигуном 2,5 Н*с, який включений до міжнародних змагань найвищого рівня (Чемпіонат світу та Європи, Кубок світу).

Оскільки більшість моделей цього класу літає на невелику відстань, то він має свій особливий інтерес у глядачів та спортсменів, а новачки ракетомоделісти дуже часто обирають його на початку своєї спортивної кар’єри.

Може здатись для більшості, що даний клас дуже простий, але якщо ви бажаєте отримувати найвищі результати, то потрібно докласти певних зусиль.

Одним із найважливішим і головним компонентом моделей ракет цього класу є гальмівна стрічка.
Її виготовляють переважно із металізованого лавсану товщиною порядку 12 мкм та піддають обробці, при цьому дотримуючись вимог правил(переглянути правила можна тут).

 

Щоб наші новачки ракетомоделісти мали змогу краще виступати на змаганнях, Сидоренко Віталій Вікторович, представник Херсонського відокремленого підрозділу ФРМС (керівник гуртка Херсонського міського центру науково-технічної творчості учнівської молоді) на нашому Ютуб каналі детально описує та демонструє як можна виготовити сучасну та конкурентоспроможну гальмівну стрічку.

Тому переходимо і навчаємося у досвідчених моделістів! —> Відео виготовлення гальмівної стрічки