На Луне установлен украинский флаг! Завершились вторые соревнования по виртуальному ракетомоделизму Noosphere Space Games

Завершилися другі всеукраїнські змагання з віртуального ракетомоделювання Noosphere Space Games. Middle edition. Цього разу до виконання завдання долучилося понад 850 школярів й студентів віком до 18 років.

Школярі і студенти змагалися за призовий фонд у 1200 доларів США, участь у змаганнях була безоплатною. До Noosphere Space Games долучилися учасники з Одеської, Дніпропетровської, Чернігівської, Харківської, Полтавської, Київської, Запорізької, Вінницької, Миколаївської, Сумської, Львівської, Черкаської, Хмельницької, Рівненської, Івано-Франківської, Тернопільської, Закарпатської, Житомирської й Чернівецької областей.

Цього разу місія змаганьзібрати ракету, яка зможе доставити екіпаж на Мун (аналог нашого Місяця), встановити на ньому прапор України (щоправда, поки що — віртуальний), і повернутися на Кербін (аналог Землі) неушкодженими.

Під час роботи над проєктами учасники вивчали тематичні онлайн-ресурси, вели численні обговорення в чаті змагань і навіть допомагали одне одному, хоча й були суперниками.

Робота над проєктами відбувалася у грі-симуляторі Kerbal Space Program — одному з найуспішніших симуляторів космічних польотів, який враховує майже всі фактори, що впливають на запуск космічних ракет. Потрібно було брати до уваги опір повітря, масу космічного корабля, витрати палива, гравітацію, атмосферне гальмування й багато інших технологічних змінних.

Переможцями змагань стали:
1 місце – Тимур Циганов, 16 років, Вишневе
2 місце – Ігор Махиня, 17 років, Київ
3 місце – Артем Найдич, 18 років, Рівне
4 місце – Дмитро Бодняк, 16 років, Чернівці
5 місце – Михайло Корбут, 18 років, Чернівці

Посилання на загальну таблицю результатів: https://docs.google.com/…/1_J_tzzR_lYZxBmmE

«Багато людей боялися ділитися інформацією, але я досить активно брав участь в обговореннях в чаті й допомагав іншим. На мою думку, потрібно завжди спілкуватися з людьми й допомагати одне одному, це допоможе отримати найкращий результат» – розповідає Тимур Циганов, переможець змагань.

Змагання відбулися за спільної організації ГО «Асоціація Ноосфера» і Федерації ракетомодельного спорту України. Мета ГО «Асоціація Ноосфера» – популяризація науки й технологій. У STEM-екосистемі, яку організація будує в Україні вже 7 років, молоді винахідники й інженери можуть набувати нових знань, розвиватися й реалізовувати свої ідеї.

Серед ініціатив ГО «Асоціація Ноосфера», які втілюються за підтримки мецената і бізнесмена Макса Полякова, є численні хакатони, турніри, конференції. Аудиторія таких заходів – не тільки технічні спеціалісти, а й молодь, яка шукає себе у царині технологій, і діти, в яких можна запалити інтерес до науки й інновацій.

Тому не пропустіть нові заходи від Федерації та ГО «Асоціація Ноосфера»!