Спортивний сезон 2020 відкриють міжнародні змагання F.I.R.E.

Новий спортивний сезон для наших ракетомоделістів відкриють змагання Firefly International Rocketry Event (F.I.R.E.-2020), які відбудуться з 26 по 29 березня неподалік міста Остін, США. Цього року змагання змінюють формат, і будуть проходити як відкриті міжнародні змагання FAI, на які запрошені всі країни.

Змагання проходитимуть в п’яти класах моделей: S2/P, S6A/P, S7, S8E/P, S12A/P. Оскільки змагання F.I.R.E. направлені на розвиток ракетомодельного спорту, то обрані класи моделей ті, що не використовуються в класичних міжнародних змагання, або мають певні відмінності від класичних класів FAI.

Як і минулого року, в спортивних класах S6A/P, S8E/P, S12A/P всі «літають із однієї коробки». Тобто спортсмени отримують однакові двигуни певного виробника, а отже змагаються в однакових умовах.

Цікаве нововведення запропоновано в найскладнішому класі моделей-копій S7. Розуміючи, що дуже сильно розвинулись технології 3D принтерів, які дозволяють пришвидшити і покращити якість моделей, а отже і зменшити значимість стендової оцінки, організаторами було запропоновано робити два обов’язкові польоти. Це значно ускладнює змагання, але при цьому збільшення кількості польотів додає інтерес у глядачів.

Окрім цього в класі S12A/P запропоновано проводити підрахунок за алгоритмом класу S6A/P та S8E/P через 1000 балів, що також повинно збільшення зацікавленності у спортсменів та глядачів.

Для участі в зазначених змаганнях від України планується направити спортивну делегацію із десяти осіб. Це будуть найкращі представники різних регіонів України.

Дізнатись додаткову інформацію по змаганням можна на сайті.