Хроніки Чемпіонату Європи з ракетомодельного спорту 2015. Частина 1.

З 21 по 28 серпня 2015 року Україна вперше в історії приймала Чемпіонат Європи з ракетомодельного спорту. За підтримки Noosphere захід набув рівня фестивалю космічних технології та свята інженерії.

Саме домашня атмосфера та свято 24 річниці Незалежності рідної Батьківщини мотивували збірну України стати абсолютним чемпіоном Європи з ракетомоделювання у командній першості. Втім до початку Чемпіонату було зрозуміло – боротьба буде сувора: супротивники гідні. Всього у змаганнях брали участь 111 спортсменів з 12 країн світу, зокрема  Білорусі, Болгарії, Італії, Латвії, Литви, Польщі, Румунії, Словаччини, Швейцарії, Естонії і України. Особливим учасником стала команда США, яка просила спеціального дозволу у Міжнародної Авіаційної Федерації аби взяти участь в континентальному турнірі.

Чемпіонат Європи з ракетомодельного спорту 2015 проходив у селі Великий Дорошів, Жовківського району Львівської області. Місце для проведення континентальної першості обирали понад півроку. Завдяки комплексному підходу змагання такого рівня вперше поєднали в собі як спортивні, так і розважальні заходи. Спеціально для проведення Чемпіонату у полі облаштували спортивно-розважальне містечко площею майже 100 000 кв. м.  Територію було поділено на декілька зон: зона змагань – місце, де відбувалися старти моделей ракет;  зона для глядачів, облаштована трибунами та великим екраном, на якому вперше велася онлайн трансляція змагань; і зона відпочинку, де проходили майстер класи з ракетомоделювання і розважальні заходи для дітей та дорослих.

Стартував Чемпіонат 22 серпня з урочистої церемонії відкриття, яка пройшла на головній площі м. Жовква. На глядачів чекала розважальна програма за участі спеціально запрошених гостей – українського гурту Joryj Kłoc.