Chernihiv region opened a sports season

Традиційно в квітні Чернігівська область провела змагання з ракетомодельного спорту серед учнівської молоді. Цього року брало участь 26 учасників із 6 команд. Була розіграна особисто-командна першість в чотирьох класах моделей.

В класі моделей «Салют» чемпіоном став вихованець Ніжинської СЮТ Радченко Олександр. На другому місці його товариш по команді – Пархоменко Богдан. Третю сходинку посів учень Чернігівського ЦНТТУМ Цирулік Віктор.

В класі ракет на тривалість польоту зі стрічкою S-6-A/2 переміг спортсмен із м. Ніжина Петрух Антон, на другому місці Дубровний Михайло (Ніжинська СЮТ) і на третьому місці – Цирулік Віктор (ЧОЦНТТУМ).

В класі моделей ракетопланів розігрувалась особиста першість. На старт вийшли спортсмени Ніжинської СЮТ і Чернігова. (На жаль досить складний клас моделей не вдається розвивати в інших районах області.) Перемогу одержав вихованець Ніжинської СЮТ Іванець Роман. На другому місці – Петрух Антон і третій призер – Цирулік Віктор.

В класі моделей-напівкопій чемпіоном змагань став Примушко Андрій (Ніжинська СЮТ). Він продемонстрував політ своєї триступеневої моделі японського космічного носія LAMBDA-4. На другому місці вихованець ЧОЦНТТУМ Кузьменко Дмитро з моделлю AEROBEE. На третьому місці – Радченко Олександр з моделлю космічного носія MERCURY-REDSTONE.

Загальнокомандна першість розподілилась таким чином:

1-Чернігів,

2-Ніжин,

3- Семенівка,

4- Прилуки,

5-Новгород-Сіверський,

6-Куликівський район.