The European championship is the main competition in 2017

З 20 по 25 серпня у місті Влоцлавек (Польща), відбувся Чемпіонат Європи з ракетомодельного спорту серед дорослих та юніорів. Це головні змагання спортивного сезону 2017 року, але не останні. Цього року в змаганнях прийняло участь близько 200 спортсменів із 17 країн світу. Традиційно в змаганнях такого рівня приймає участь команда із США.

За підтримки нашого головного партнера й спонсору компанії Ноосфера та Мінмолодьспорту від нашої країни була направлена спортивна делегація у кількості 21 особа. Очолив її наш головний тренер Ігор Волканов.

Змагання виявились достатньо напруженими. Чемпіонат Європи проходив в досить не простих погодних умовах: майже кожного дня падав дощ. Організатори змагань були вимушені задіяти резервний день щоб виконати програму змагань.

Підготовка команд була на високому рівні, про що свідчать дуже щільні результати. Так в найскладнішому класі моделей копій (S7) різниця між першим і п’ятим командним місцем склала всього 56 балів. Дуже приємно що більшості країнам вдалося запустила всі прототипи. Наша команда також відзначилась, оскільки це єдина країна яка із першого разу і в першому турі запустила всі прототипи як серед юніорів так і серед дорослих.

Нажаль змагання не минулі без спірних питань, особливо в класі моделей S1A, S1В, (моделі на висоту польоту) де представнику із Росії(юніори) було знято 200 метрів висоти без ґрунтовних пояснень та автоматично позбавлено 1-го місця. Не зрозуміло також як представники Польщі(дорослі) після другого туру показали висоти за 700 метрів хоча до цього Чемпіонату полякам підкорювались висоти виключно до 650 метрів. Також великого обурення викликала стендова оцінка моделей копій, особливо в класі S5C.

Незважаючи на всі складності під час змагань наша команда не повернулася із пустими руками.

В особистому заліку: в класі моделей S8E/p – 3 місце Лашко Олександр, S8D – 3 місце Бакеренков Андрій, S4A – 3 місце – Бідовський Олександр.
В командному заліку: S4A (дорослі) – 2 командне місце, S1A(юніори) – 3 місце, S5В (юніори) – 2 місце, S7 (юніори) – 3 місце.

Вітаємо наших призерів і їх особистих тренерів та бажаємо перемог на наступному Чемпіонаті світу 2018 року!